Süper Lig’de Platform Tekeli Sona Eriyor

0

rekabetkurumulogoSüper Lig yayın hakları sözleşmesi 2014-2015 sezonu sonunda bitecek olan Digitürk, Türkiye Futbol Federasyonu ile ihalesiz olarak maç yayın haklarının iki yıl daha uzatılması konusunda anlaşmışlardı.

Bu sözleşmenin yürürlüğe girebilmesi için Rekabet Kurulu’na başvuran Digitürk, kurumdan beklemediği bir cevap aldı. Kurum, Digitürk’ün bu anlaşmasını kabul edebileceğini fakat rakip platformlara da alt lisanslama ile yayınların verilmesi şartını koştuğunu bildirdi.

Digitürk’ün bu durumu kabul etmesi halinde Süper Lig karşılaşmaları diğer platformlar üzerinden de yayınlanabilecek. Digitürk’ün bu şartı reddetmesi durumunda ise ana sözleşme gereğince Rekabet Kurumu’nun Digitürk’e ceza kesmesi olasılıklar dahilinde. Ayrıca TFF’nin 2015-2016 ve 2016-2017 sezonları için ihaleye gitmesi halinde Digitürk’ün yayın haklarını tamamen kaybetmesi de söz konusu.

Digitürk’ün Rekabet Kurumu’nun şartını kabul etmesi halinde D-Smart, Teledünya, Tivibu ve Turkcell TV platformları üzerinden de Süper Lig karşılaşmaları izlenebilecek.