Netflix’te yayınlanan “YOU” dizisinin konusu nedir? You dizisinin oyuncuları

0

“You” dizisi, yazar Caroline Kepnes’in aynı adlı romanından uyarlanan bir psikolojik gerilim dizisidir. İlk sezonu 2018’de yayınlanan dizi, kısa sürede geniş bir hayran kitlesi kazandı ve şu ana kadar dört sezonu Netflix’te yayınlandı.

Dizinin merkezinde, Joe Goldberg adında bir kitapçı çalışanı yer alıyor. Joe, görünüşte normal bir insan gibi görünse de, istismara uğradığı geçmişi yüzünden gerçekte takıntılı biri ve takip ettiği bir kadına aşık oluyor. Bu kadının hayatına müdahale etmekte, onu manipüle etmekte ve hatta çevresindeki insanlara zarar vermekte de bir sorun görmemektedir. Joe’nun takıntıları herkes için giderek daha da tehlikeli bir hal alır.

“You”, özellikle ilk sezonunda, izleyiciyi kendisine çekmeyi başaran bir dizi. İzleyiciler, Joe’nun iç dünyasına girdikçe, onun psikolojik yapısını ve takıntılı davranışlarının ne kadar tehlikeli olduğunu fark ederler. Joe, karakter olarak oldukça karmaşık ve çelişkili bir yapıya sahip. Bölümler devam ettikçe geçmişine de şahit oluyoruz. Çocukken yaşadığı ve maruz kaldığı her şey onun gelecekteki sorunlu karakterini oluşturuyor. Kendisini korumak için takip ettiği kadına yaptıkları, onun aşkı gibi görünen hislerinin ardına saklanarak kendisini haklı çıkarmasını sağlıyor.

Dizinin ikinci sezonunda ise Joe, farklı bir yerde fark bir kimlikle kendisine yeni bir hayat kurar. Eski takıntılarını geride bırakmaya çalışsa da hem takıntıları hem de kendisi gibi bir kadın hayatının merkezindedir artık. Bu noktada görürüz ki, Joe aslında sevdiğini düşündüğü kadınlara değil, bir kadına aşık olmaya aşıktır. Aşkı uğruna takip etmeye, manipüle etmeye, yalan söylemeye ve hatta insanlara zarar vermeye bağımlıdır.

Dizinin üçüncü sezonunda Joe, artık evli ve çocuklu bir aile babası olmasına rağmen, ne kadar uğraşırsa uğraşsın normal biri gibi olamaz. Bunda “ruh eşi” Love’ın da etkisi büyüktür. Nitekim bu toksik ikili sezonun sonunda her zaman yaptıklarını yaparlar, yani her şeyi mahvederler ve Joe yine yeni bir kimlikle, yeni bir yere gider.

Dizinin dördüncü sezonu geçtiğimiz şubat ayında yayınlandı. Bu sezonda anti-kahramanımız Joe, İngiltere’de bir üniversitede öğretmen oluyor ve bir anda kendisini İngiliz Sosyetesinde yer buluyor.

Dizinin oyunculuk performansları oldukça başarılı. Penn Badgley, Joe karakterini canlandırırken, izleyicilerin onun duygusal dünyasına girip, onunla birlikte nefes almasını sağlıyor. Diğer karakterler arasında Beck karakterini canlandıran Elizabeth Lail, Love karakterini canlandıran Victoria Pedretti ve Candace karakterini canlandıran Ambyr Childers yer alıyor. Tüm oyuncular, karakterlerini başarıyla canlandırıyor ve izleyicileri içine çekiyor.

Sonuç olarak, “You” dizisi, takıntılı aşkı, manipülasyonu ve psikolojik gerilimi, etkileyici bir şekilde ele alıyor. İzleyiciler, Joe’nun takıntılı davranışlarına tanık olurken, kendi düşüncelerini ve davranışlarını da sorgulayabilirler. Dizinin oyunculuk performansları oldukça başarılı ve senaryo oldukça akıllıca yazılmış. Eğer psikolojik gerilim seven bir izleyiciyseniz, “You” dizisi, kesinlikle sizi içine çekebilecek bir yapım.

Melekler ve Şeytanlar

Melekler ve Şeytanlar...

Keşfet