Süper Lig Yayın İhalesi İçin 5 Aday

0

Son Gelişme’de yayınlanan habere göre Türkiye profesyonel futbol ligi yayın ihalesinde şu ana kadar toplam beş şirket Türkiye Futbol Federasyonu TFF’den 300 bin TL bedel ödeyerek ihale şartnamesini satın aldı.

Şartname alan iki dijital yayın platformu bulunuyor. Spor dünyasının tanınan isimlerinden iş adamı Sadettin Saran’ın sahip olduğu Saran Medya, hali hazırda S Sports adlı kanalı ile dijital yayıncılık yaparken diğer taraftan mevcut sezonun yayın haklarını elinde bulunduran BeIN de şartname alan kuruluşlar arasında.

Diğer platform sahiplerinin ise şartname almadığı görülüyor. Yakın zamanda Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere UEFA maçlarının Türkiye’de yayın hakkını elde eden TRT ve kurumun dijital platformu Tabii’nin de bu ihaleye girmesi bekleniyordu. Fakat kurumdan şu ana kadar bu yönde bir adım atılmadı.

Şartname satın alan taraflardan biri de Kulüpler Birliği Vakfı. Ancak vakfın ihaleyi almaktan çok ihale bedelinin beklenenin altında kalmaması adına ihaleye girdiği iddia ediliyor. Diğer yandan vakfın ihaleyi kazanması halinde kendi yayın platformunu kuracağı söylentileri de mevcut.

İhale şartnamesini alan bir diğer şirket ise Teknasyon. Garaj Sepeti ve Webrazzi gibi başarılı internet girişimlerine sahip olan Teknasyon’un ihalede alacağı tavır da merak ediliyor.

Şartname satın alan son şirket ise Stats Perform. Stats Perform, veri analitiği konusunda uzman bir şirket ve dünya çapında pek çok kuruma spor tabanlı veri ve yapay zeka destekli çözümler sunuyor.

Türkiye Süper Lig ve 1. Lig Yayın Hakları İhalesi İçin Yayıncı Adaylarında Sürpriz

Bir yanıt yazın