The Last of Us Nereden İzlenebilir? The Last of Us izle

0

The Last of Us, Naughty Dog stüdyosu tarafından geliştirilen ve PlayStation için piyasaya sürülen bir video oyunuydu. Oyun, 2013 yılında çıktığından beri büyük bir hayran kitlesi kazandı ve bir dizi olma potansiyeline sahip olduğu konuşuluyordu ve HBO tarafından bir dizi olarak uyarlanacağı açıklandı. Nihayetinde, the Last of Us, bizlerle.

THE LAST OF US OYUNCULARI KİMLERDİR?

Başrollerinde, Mandolorian ve Narcos dizisinden tanıdığımız Pedro Pascal, Game of Thrones dizisinin küçük leydisi olarak bildiğimiz Bella Ramsey ve Fringe dizisinden hatırlayacağımız Anna Torv yer alıyor.

Dizi, post-apokaliptik bir Amerika’da geçiyor. 2003 yılında ortaya çıkan Cordyceps türü bir mantar insanlara bulaşmaya başlamıştır ve insanları zombi türü enfekte yaratıklara dönüştürmüştür. Dünya nüfusu, mantarın ortaya çıkışından beş yıl sonra, neredeyse tamamen yok olmuştur. Joel, dizinin ana karakteri, kızı ve kardeşi ile sağ kalmaya çalışırken trajik bir şekilde kızını kaybeder, kendini duygusal anlamda dünyaya kapatır ve sağ kalmak için elinden geleni yapar.

Dizinin geçtiği yıl olan 2033’e geldiğimizde ise Joel bir tedarikçi olarak, karaborsa pazarında mal arzı yapmak için tehlikeli bir şekilde yolculuk yapabilen nadir insanlardan biri olmuştur. Arkadaşı Tess ile kaçakçılık yapan Joel, önceki hayatından tamamen farklı biri haline gelmiştir. Etrafındaki insanlar onlar korkmakta ve o da artık doğru ve yanlışın olmadığı bu dünyada kendi doğrularını yaşamaktadır.

THE LAST OF US DİZİSİNİN HİKAYESİ NEDİR?

Dünya düzeninin yok olduğu, hükümetlerin ve ülkelerin devrildiği bu kaos ortamında, hayatta kalanlar ya FEDRA adında bir örgütün kontrolündeki karantina merkezlerinde ya göçebe olarak ya da küçük topluluklar halinde yaşamaktadırlar. Karantina bölgelerinden çıkmak yasak ve tehlikelidir. FEDRA, etkisi çok büyük bir örgüttür ve dizide bunu oldukça görürüz. FEDRA’ya karşı örgütlenen Ateşböcekleri, ellerinde Ellie adında bir kız çocuğunu tutmaktadır ve hem Joel’ın hem de küçük kızın hayatları bu milis örgüt sayesinde birleşir.

Ellie herhangi bir küçük kız değildir, FEDRA tarafından yetiştirilmiş ve enfekte bir yaratık tarafından ısırılmıştır ancak normalde zombi gibi bir yaratığa dönüşmesi gerekirken, dönüşmemiş ve onun bu enfeksiyona karşı bağışıklığı olduğu anlaşılmıştır. Joel’un görevi Ellie’yi Ateşböcekleri karargahlarından birine götürerek antidot yapımına yardımcı olabilmektir.

Dizi, oyunun hikayesi ve karakterleriyle büyük ölçüde uyumlu bir şekilde ilerliyor. Oyunda olduğu gibi, Joel ve Ellie arasındaki ilişki, dizinin de merkezinde yer alıyor. Dizi, ayrıca oyunun hayranlarının sevdiği unsurları içeriyor, örneğin enfekte insanlarla dolu terkedilmiş ve vahşi bir dünya, farklı karakterler ve yoğun aksiyon sahneleri de dizide kendine yer buluyor. Ancak söyleyebiliriz ki, yoğun aksiyon sahnelerine ek olarak, dizi yoğun bir şekilde duygular üzerinde duruyor. Özellikle sadece baş kahramanlarımız değil, etrafındaki insanların da üzerine senaryonun odaklanılması, diziyi gerçekçi ve izlenebilir kılıyor.

THE LAST OF US NEREDEN İZLENİR?

The Last of Us, HBO’nun ürettiği birçok kaliteli dizinin bir parçası. Game of Thrones, True Blood ve The Sopranos gibi dizilerle birlikte, The Last of Us’un yapımında büyük bir bütçe ve kaliteli bir yapım ekibi var. Dizinin yazarları arasında, dizinin yaratıcısı Neil Druckmann ve Craig Mazin gibi kaliteli isimler yer alıyor. Bu sayede the Last of Us’ın da efsane diziler listesinde kendine yer bulacağına eminiz. Eğer siz de hiç vakit kaybetmeden bu diziye bir şans vermek isterseniz, BluTV üzerinden yayınlanmış bölümleri izleyebilirsiniz.

 

 

 

Bir yanıt yazın