Altın Ahududu Ödülleri Sahiplerini Buldu

0

44.Altın Ahududu Ödülleri (Golden Raspberry Awards), 2023 yılının en kötü sinema yapımlarını onurlandırmak üzere 9 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirildi. Bu yılki tören, sinema endüstrisindeki en kötü başarılara ışık tutmak için 1,179 sinema tutkunu, film eleştirmeni ve gazetecinin oylarıyla belirlenen sonuçlara dayanıyordu. Ödüller, farklı kategorilerde sinema dünyasının en kötülerini seçmek için veriliyor.

En kötü film kategorisinde, Expend4bles, The Exorcist: Believer, Meg 2: The Trench, Shazam! Fury of the Gods ve Winnie the Pooh: Blood and Honey gibi filmler aday gösterildi. Winnie-the-Pooh: Blood and Honey, çeşitli kategorilerde toplam 5 ödül kazanarak bu yılın en çok dikkat çeken filmi oldu. Expend4bles ise 7 adaylıkla en çok aday gösterilen film oldu ve 2 ödül kazandı​​​​.

Kötü yönetmen kategorisinde Rhys Frake-Waterfield (Winnie-the-Pooh: Blood and Honey), David Gordon Green (The Exorcist: Believer), Peyton Reed (Ant-Man and the Wasp: Quantumania), Scott Waugh (Expend4bles), ve Ben Wheatley (Meg 2: The Trench) gibi isimler yarıştı.

En kötü erkek oyuncu dalında Jon Voight, Russell Crowe, Vin Diesel, Chris Evans ve Jason Statham gibi isimler aday gösterilirken; en kötü kadın oyuncu kategorisinde Megan Fox, Ana de Armas, Salma Hayek, Jennifer Lopez ve Helen Mirren gibi ünlü isimler yer aldı.

Yardımcı rollerde ise en kötü yardımcı erkek oyuncu olarak Sylvester Stallone, Michael Douglas, Mel Gibson, Bill Murray ve Franco Nero; en kötü yardımcı kadın oyuncu olarak ise Megan Fox, Kim Cattrall, Bai Ling, Lucy Liu ve Mary Stuart Masterson aday gösterildi.

Bu ödüller, sinema endüstrisindeki en kötü başarıları mizahi bir şekilde ele alarak, dikkat çeken bir geleneği sürdürüyor. Altın Ahududu Ödülleri, genellikle Oscar Ödülleri’nden bir gün önce, Hollywood’un en prestijli gecesinin hemen arifesinde düzenleniyor, bu da onları sinema dünyasındaki en ilgi çekici olaylardan biri yapıyor.

Bir yanıt yazın