2010 yılı itibariyle Türk Telekom iştiraki TTNET A.Ş.’nin internet altyapısı üzerinden sunduğu Türkiye’nin ilk IPTV platformudur.
BTK verilerine göre 2012’nin ikinci yarısı itibariyle 95000 aboneyi geçmiştir. 2014 Nisan itibariyle 300 bin ev, 1 milyon web abonesi bulunmaktadır.
Dört farklı ekran stratejisi yürüten Tivibu’nun dört farklı hizmet tipi bulunmaktadır:
Tivibu Ev:
Diğer sayısal platformlarda olduğu STB(Set Top Box – TV üstü kutu) ile yayınlar televizyonlarda izlenebilmektedir. Yayın sinyali ethernet kablosu üzerinden ADSL modem ile televizyona aktarılmaktadır. ADSL modem üzerindeki QoS teknolojisi bazlı özel konfügrasyon sayesinde yoğun internet kullanımlarda bile yayın kalitesi etkilenmemektedir.
Tivibu Smart:
Tivibu ev ile benzer özelliklerdedir. Set Top Box’daki uygulama akıllı televizyonların hafızasına yüklenmektedir Böylece tek kumanda ile Tivibu Ev hizmeti alınabilmektedir.
Tivibu Cep:
Tivibu’nun cep telefonu ve tablet bilgisayarlar için hazırladığı servistir. Tivibu ev ya da web aboneliğinden ayrı bir aboneliği vardır. Ayrıca ücrete tabidir. Kanal sayısı Tivibu Ev ve Tivibu Web’e göre kısıtlıdır. Tekrar izle ve kirala izle özellikleri ise kullanılabilmektedir.
Android tabanlı cihazlar Google Play’den, iOS kullanan cihazlar ise Apple Store’dan Tivibu Cep ya da Tivibu Cep HD ( Tabletler için ) uygulamalarını kurarak hizmetten yararlanabilmektedirler.
Tivibu Web:
Tivibu’nun masaüstü bilgisayarlar üzerinden Tivibu yayınlarına ulaşılabilmesini sağlayan hizmetidir. İnternet tarayıcısı yada Tivibu masaüstü uygulaması ile kullanılabilmektedir. Masaüstü uygulaması sadece Windows tabanlı bilgisayarlarda çalışmaktadır. Web tarayıcısı üzerinden ise Microsoft Silverlight eklentisi kurulu olmalıdır. Silverlight eklentisi ise Windows ve MacOS’ta çalışabildiği için her iki sistemden de Tivibu Web izlenebilmektedir. Linux tabanlı bilgisayarlarda Silverlight alternatifi Moonlight projesi ile izlenebildiği söylenilse de Tivibu Web Moonlight üzerinde çalışmamaktadır.